Akrep Haşeresi


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Bünyesinde oldukça güçlü bir zehre sahip olan akreplerden kurtulmanın en etkili yöntemi akrep ilaçlama yöntemidir.

  1. Akrep Nereye Yuva Yapar?

Akrepler genel olarak taş altı, duvar aralıkları ve ağaç kenarları gibi alanlara yuva yapan haşerelerdir.

  1. Akrep Nerede Yaşar?

Akrep pek çok alanda yaşayabilen bir canlıdır. Ancak deniz kıyısına yakın mekanlarda, ağaçlık, bahçeli evlerde, yazlıklarda, yayla evlerinde daha fazla akrep bulunma ihtimali vardır.

  1. Akrep Nasıl Çoğalır?

Akrepler kuyrukları ile çiftleşir ve daha sonra dişi akrebin sırtında gelişen yumurtalar ile çoğalırlar. Sırt kapakçığı açıldığında yavru akrepler doğacaktır. Eğer akrepler ilaçlanır ancak yumurtaları ilaçlanmazsa akrep sorunu tekrar nüksedecektir.

  1. Akrep Sokması Belirtileri Nelerdir?

Akrep sokması kendisini çok keskin ve acı bir ağrı ile belli edecektir. Bununla birlikte şişme, tükürük artması, hipertansiyon, solunum yetmezliği gibi bulgular da görülebilmektedir.

  1. Akrep Zehri Ne Kadar Güçlü?

Akrep zehri genel olarak oldukça güçlü ve asidik bir yapı göstermektedir. Akrep zehrini genelde avlanırken kullanmakta ve akrebin iğnesine maruz kalan canlılar canlı parçalara ayrılmakta ve akrep bu parçalar ile beslenmektedir. Ancak ülkemizdeki akreplerin hepsinin zehri çok güçlü değildir. Bölgeden bölgeye ve iklimden iklime akrebin zehrinin tesiri değişim göstermektedir. Ancak yine de akrep sokması tehlikeli bir durumdur.

  1. Akrep Sokarsa Ne Yapmalı?

Akrep sokarsa kendiniz müdahale etmeden en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna gitmenizde fayda vardır.

  1. Akrep İle Bireysel Mücadele Edilebilir Mi?

Akrep ile bireysel yoldan mücadele etmek sonuç vermemekle birlikte oldukça risklidir. Akrepler oldukça dayanıklı ve dirençli haşereler oldukları için bireysel mücadele yerine profesyonel ilaçlama şirketlerine başvurulmalıdır.

  1. Akrep İlaçlama Nasıl Yapılır?

İlaçlama firması genel olarak akrebin bulunduğu alana göre ilaçlama yöntemini belirlemektedir. İç ve dış mekanda olmasına göre farklı ilaçlama yöntemleri kullanılsa da ağırlıklı olarak akrepleri etkisiz hale getirmek için sıvı akrep ilacı kullanılmaktadır. Ancak bazen toz akrep ilaçları da kullanılabilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Sümüklü Böcek İle Mücadele Yöntemleri Nasıl Olmalıdır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Leave a Reply