Örümcek İlaçlama


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/bocekilaclamaistanbul.net/httpdocs/wp-content/plugins/onceki-yazi-linki/onceki_yazi_linki.php on line 56

Örümcek böceği eklembacaklılar sınıfında yer alan bir haşeredir. Örümceğin kafasında 6-8 göz yer alır. Dünyanın her bölgesinde  yaşayabilen örümceğin dünyada 68.000 türü vardır. Örümceğin baş kısmı gövdesi ile kaynaşmış biçimdedir. Örümcek yaşadığı ortama bağlı olarak değişik renk ve boylarda olur. Örümceğin ağzının ön kısmında 2 zehirli çengel diş, 2 his ayağı bulunmaktadır. Örümceğin göğüs kısmında 4 çift yürüme bacağı bulunur. Bazı örümcekler, geri, yana ve ileri doğru yürüyebilir. Yağmur ormanlarında yaşayan örümcek türleri yılda yüzlerce kişinin ölmesine sebep olmuştur. Örümcek beslenmesini doğal ortamlarda yaşayan küçük böcekler ile sağlar. Ağ örme özelliğine sahip olan örümcek bu özelliğe sahip yeryüzündeki tek canlı türüdür.

Doğal ortamlara ağaç dalları arasına, kayalılarların arasına ev içlerinde eşyaların arkalarına ve duvar köşelerine ağlarını kuran örümcekler ağlarına yapışan küçük böcek türlerini yiyerek beslenme sağlar. Örümcek türleri arasında zehirli ve zehirsiz türleri bulunmkta olup, örümceklerin çok etkili zehre sahip türleri yaşamaktadır. Türlerine göre farklı vücut yapısına sahip olan örümcekler tek olarak hareket eder. Örümcek ısırması deri üzerinde çok kötü durumlara neden olur. Isırılan yerde bir süre sonra intihaplanma ve yaralanmalar meydana gelir. Yumurtlama sistemi ile üreyen örümcekler her üremelerinde onlarca yumurta bırakır.

Örümcekler tehlikeli canlılardır bu nedenle görülmesi durumunda kesinlikle fiziksel bir temasta bulunulmadan acilen bir ilaçlama şirketi ile temasa geçerek örümcek ilaçlama talebinde bulunmak gereklidir. Örümcek ilaçlama uygulaması ile mekanınızda bulunan örümceklerden kurtulmak mümkündür. Böcek ilaçlama şirketi her türlü böcek ve kemirgen ilaçlaması ile örümcek ilaçlama uygulamalarını profesyonelce sağlamaktadır.

Örümceklerin Genel Özellikleri
Örümcekler saldırgan, solunum yolları karınlarının altında bulunan pek çok haşere türünün aksine toplu olarak yaşamayan canlılardır. Örümcek ile mücadele için uygun ilaçlama yönteminin belirlenmesi örümceklerden tamamen kurtulmanızı sağlaması açısından çok önemlidir.
Örümcek Nedir?
Böceklerin aksine 8 bacaklı olan örümcekler eklem bacaklı sınıfında yer alan, avlarını ağlarına hapseden ya da zehirleyerek öldüren haşere türleridir.
Örümcek Nasıl Ağ Yapar?
Örümcekler bir günde yaklaşık 350 metre kadar ağ örebilir. Bu ağları örerken vücutlarında ağ malzemesi üretirler ve bacakları ile ağlarını birbirine bağlayarak örümcek ağına şekil verirler.
Örümcek Nasıl Çoğalır?
Örümcekler yumurtalama yöntemi ile çoğalan canlılardır. Ağlarının içerisine yüzlerce yumurta bırakabilirler. Genelde ilkbahar aylarında yavrularlar.
Örümcek Ne Kadar Yaşar?
Örümcekler ortalama 1,5 yıl ile 2 yıl arası ömre sahip olan canlılardır.
Örümcek Türleri Nelerdir?
Örümcek türleri çok fazladır. En çok bilinen örümcek türleri ise şu şekildedir:
Tarantula
Bolas
Tekerlek örümcekler
Aldatma ustası (Portia örümceği)
Püskürtücü örümcek
Örümcekler Zehirli Midir?
Örümcek zehri örümceğin türüne göre değişmektedir. Bazı örümcekler zehirliyken bazı örümcekler zehirli değildir.
Örümcek Isırırsa Ne Yapmalı?
Örümcek ısırırsa bölgeyi sabunlu su ile yıkayıp gazlı bezle sarın ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Örümcek Zararları Nelerdir?
Örümcekler genel olarak ev bitkilerinizin ya da bahçeniz, tarlanız varsa ürünlerinizin verimini ve kalitesini düşürürler. Bunun dışında ev içinde görülen zehirli örümcekler sizin ve sevdiklerinizin sağlığını tehlikeye atabilir.
Örümcek İlaçlama Nasıl Yapılır?
Örümcek ilaçlama profesyonel ilaçlama firmaları tarafından yapıldığı zaman sonuç verecektir. Bireysel müdahale örümcekleri öldürmede yetersiz olabileceği gibi aynı zamanda örümcek ısırmasına maruz kalmanıza neden olabileceğinden önerilmemektedir. Firmalar ilaçlama yaparken öncelikle örümceklerin olacağı yerleri tespit ederler. Özellikle ev içerisindeki çatlak, yarık, kuytu köşeler tespit edilir ve bu alanlara sıvı ilaçlama ya da jel ilaçlama yapılabilir. Hangi ilaçlama yönteminin kullanılacağına örümceğin türüne ve bölgedeki popülasyon yoğunluğuna göre karar verilecektir.

Bir önceki yazımız olan Bit İlaçlama başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Leave a Reply